KyBeau - Mooi ouder worden

Wat maakt dat we er ouder uit gaan zien ?

Met de jaren verandert onze huid. Ze begint fijne lijntjes en rimpels te vertonen, de elasticiteit vermindert, haar textuur wordt grover. Er kunnen soms pigmentvlekken en ontsierende vaatjes ontstaan. Het vetpercentage neemt af, wat met zich meebrengt dat het gezicht wat gaat invallen. De oogleden gaan wat doorzakken.
Een deel heeft te maken met erfelijke eigenschappen die we van nature meekrijgen, maar een deel kunnen we ook zelf beïnvloeden door onze levensstijl aan te passen en door er een goede huidverzorging op na te houden, afgestemd op je huidtype en leeftijd*.

Een goede huidverzorging.

Een goede huidverzorging die bij jouw huidtype en leeftijd past is onontbeerlijk om er steeds fris uit te zien en het verouderingsproces tegen te gaan.
Bij KyBeau gaan we de verouderingsverschijnselen tegen en proberen we de tijd te doen stilstaan.

Huidanalyse.

Een vrijblijvende huidanalyse en het juiste advies is van groot belang bij de uiteindelijke keuze van een behandeling en zorgt achteraf voor een optimaal resultaat zodat u die frisse uitstraling weer terugkrijgt*.
Een correcte huidanalyse vraagt niet enkel om jarenlange ervaring, maar ook om wetenschappelijk en medisch ondersteunde bevindingen en daarom hebben we bij KyBeau recent een nieuw professioneel huidanalyse-apparaat aangeschaft. De Observ520 is een toestel dat werkelijk alle facetten van de huid gaat analyseren en ons de nodige informatie gaat verschaffen om de perfecte behandeling op maat voor u te kunnen aanbevelen.

Voor meer informatie omtrent ons huidanalyse-toestel kan u op deze link klikken.

KyBeau - Huidverjonging  -anti-ageing

Soorten behandelingen ?

KyBeau maakt gebruik van verschillende technieken om de veroudering van de huid tegen te gaan. Afhankelijk van de specifieke problemen kiezen we voor één van onderstaande technieken of combineren we verschillende methodes om een beter resultaat te bekomen* :

Een gezonde levensstijl.

Aan je gezichtsvorm, huidtype en botstructuur kan je weinig veranderen, maar je levensstijl bepaal je zelf en die is zeker zo belangrijk in het tegengaan van het verouderingsproces.

We hebben hieronder een aantal factoren opgesomd met betrekking tot onze levensstijl die een bepalende factor zijn bij het verouderingsproces*:

Slaap en stress
Voldoende slaap zorgt ervoor dat je lichaam uitgerust is en geeft je huid tijd om te herstellen en er fris uit te zien. Stress moet je zoveel mogelijk vermijden want dat zorgt dan weer voor aftekening op je gezicht*.

Afwisselend voedingspatroon
Een gevarieerde voeding is niet alleen belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je uiterlijk want ze bevat voldoende vitaminen en mineralen om ervoor te zorgen dat je huid, haren en nagels er goed blijven uitzien. Voeding die rijk is aan anti-oxidanten bijvoorbeeld gaat ervoor zorgen dat de vrije radicalen (deeltjes die schade toebrengen aan je lichaam) op een natuurlijke manier bekampt worden*.

Zon
Een bruine teint en lekker in de zon liggen zijn over het algemeen heel gegeerd in onze maatschappij, maar ze kunnen op lange termijn gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Zo spelen de UVA en UVB stralen van de zon een belangrijke rol bij de huidveroudering*.
- UVA stralen zorgen voor een extra afbraak van elastine en gaan meer rimpelvorming veroorzaken.
- UVB stralen worden grotendeels geabsorbeerd door onze huid en vormen een belangrijke risico op huidkanker. 

Utraviolette straling kan dus veel schade toebrengen aan de huid:
- Het speelt een rol in het ontstaan van bruine zonnevlekken, vooral op de handen en het gelaat.
- Huid die regelmatig aan de zon blootgesteld wordt is gevoeliger voor ouderdomswratten.
- Zon kan ook zorgen voor het verergeren van couperose.
Daarom adviseren we ook steeds om de huid goed te beschermen tegen de zon en een zonneproduct te gebruiken met een hoge beschermingsfactor.

Bewegen
Voldoende beweging zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en houdt je spieren in vorm (ook de gezichtsspieren). Maar zoals met de meeste dingen geldt ook hier dat overdrijven een negatief effect heeft op de huidveroudering want door teveel lichaamsbeweging ga je er mager uitzien en gaat je gezicht er ingevallen uitzien en vormen er zich groeven*.

Rookgedrag
Dat roken schade toebrengt aan de huid is algemeen geweten, maar hoe groot het effect van roken op de huidveroudering is, hangt af van de leeftijd, het aantal jaren dat iemand al rookt en hoeveel sigaretten hij of zij per dag rookt. Vrouwen zouden gevoeliger zijn voor die effecten dan mannen. De typisch bleke, doffe en wat grijzige teint van iemand die veel rookt is vooral toe te schrijven aan een fenomeen dat men vasoconstrictie noemt, dat is de vernauwing van de bloedvaten. De rode bloedcellen hebben daardoor moeite om zich een weg erdoorheen te banen en de zuurstof tot bij de bovenste lagen van de huid te brengen*.

Afslanken/Dieet
De meesten onder ons kennen het allemaal: we hebben een paar kilootjes teveel en willen die meteen terug kwijt door te gaan diëten. Maar let op dat je hierin niet overdrijft want te mager doet er ouder uitzien dan dat je bent. Het jojo-effect dat vaak gepaard gaat met diëten zorgt er dan weer voor dat de huid eerst uitrekt en dan weer moet inkrimpen en naarmate we ouder worden zal het proces van huidverstrakking moeizamer beginnen verlopen. Vermijd ook niet alle vetten uit je voeding want een gezonde huid heeft juist gezonde vetten (vis, noten, avocado, zaden, lever) nodig om soepel en elastisch te blijven*.

Wenst U meer te weten te komen over onze anti-aging behandelingen?

Contacteer KyBeau

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.