PIGMENTVLEKKEN

Wat zijn pigmentvlekken ?

Pigmentvlekken worden ook wel eens ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd en het zijn eigenlijk gewoon variaties op sproeten en moedervlekken.

KyBeau - Pigmentvlekken verwijderen

 

Pigment

Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin. Bij een verstoring van dit proces, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Pigmentvlekken komen voor in meerdere soorten en maten.

Melanine

Melanine is een stof die wordt aangemaakt door de huidcellen, die ervoor zorgt dat de huid pigment aanmaakt, bruin wordt en zich zo beschermt tegen de zonnestralen. Het vermogen om melanine aan te maken vermindert met de jaren. Door te lang in de zon of onder de zonnebank te gaan, kunnen pigmentophopingen ontstaan. Of en op welke leeftijd je pigmentvlekken krijgt is afhankelijk van je zongedrag en voor een deel ook erfelijk bepaald. Met een lichte huid die moeilijker bruin wordt loop je meer kans op pigmentvlekken.

De zon

Pigmentvlekken ontstaan vooral daar waar de huid veel aan de zon blootgesteld is. De handen, gezicht en hals zijn veel voorkomende plekken. En hoewel pigmentvlekken doorgaans onschadelijk zijn, ergeren mensen zich er wel aan omdat ze het niet mooi vinden.

Wat kun je ertegen doen ?

Uit de zon blijven is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als u dan toch in de zon gaat vergeet dan niet om zonnecrème of dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15 en als je echt in de zon gaat zitten liefst nog een hogere (SPF 50). Vergeet ook niet je handen en hals hiermee in te smeren.

Indien u toch al last heeft van pigmentvlekken dan biedt KyBeau hiervoor enkele mogelijke behandelingen aan die heel doeltreffend zijn*:

1. Esthetische peelings

Bij een esthetische peeling (ook wel 'chemische peeling' genoemd) wordt de huid eerst grondig gereinigd en daarna wordt er een vloeistof op de huid aangebracht. Door deze vloeistof gaat de bovenste laag van de huid afschilferen, en dus ook de pigmentvlekken. Vervolgens gaat de huid een nieuwe huidlaag aanmaken. Het duurt enkele weken voor de huid weer hersteld is*.

Klik voor meer info over ‘Esthetische peelings’.

2. Laserbehandeling

KyBeau behandelt pigmentvlekken veelal met gepulst licht en / of laserlicht.

De keuze van de behandeling is afhankelijk van uw huidtype en de kleur van de pigmentvlek, maar in ons gespecialiseerd huidcentrum bieden we verschillende behandelingen aan om pigmentvlekken te verwijderen* :

3. Mesotherapie

Een mesotherapie-kuur met het transdermaal electro-mesotherapie systeem levert spectaculaire resultaten zonder injecties, ongemak of neveneffecten door actieve betanddelen van cosmeceutische producten de huid beter te laten indringen op een niet-agressieve, snelle en vooral doeltreffende manier*.

Klik voor meer info over ‘Mesotherapie’.

 

Wenst U meer informatie over onze behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen? 

Contacteer KyBeau

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.